A gyermekek szexuális bántalmazása nem ritkaság Magyarországon. Mégis, nagyon kevés esetben derül ki gyermekkorban, sok nő csak felnőttként, és igen nehezen mer beszélni az őt ért dolgokról.
Kevesen tudják, de már az is bántalmazásnak számít, ha egy felnőtt pornográf tartalmú videó megnézésére kényszerít egy gyermeket. A gyerekekben ezek a dolgok érdeklődést váltanak ki, és a bántalmazás így bűntudattal is társul részükről, hiszen sokszor élvezetet is lelnek a megtörténő dolgokban. Ferenczi Sándor pszichoanalitikus szerinte a bántalmazás oka nyelvzavar a felnőtt és a gyermek között: a gyermek igyekszik szeretetet kapni a felnőttől, aki azonban ezt a közeledést félreértelmezi, és szexuális ingerekkel válaszol rá. Fontos megérteni, hogy bár a gyermeknek is van szexualitása, a felnőtt nemi viselkedés még túl sokat jelent befogadóképességének: rémülettel vegyes érdeklődéssel tölti el.

Gyakori, hogy a családtagok érzékelik, hog valami történt a gyermekkel, mégis a homokba dugják a fejüket, és nem tesznek semmit. Talán még azt is gondolják, hogy a gyerek volt a kezdeményező fél, a csábító. Valóban, minden gyerek csábítja a felnőtteket, de a felnőttnek tudnia kell, hol a határ. Ugyanúgy, mint abban az esetben, amikor a gyerekek nagyon szeretnének felnőttesek lenni, és megnézni az esti horrorfilmet, de ezt mégse fogjuk nekik megengedni.

Fontos, hogy a bántalmazáson átesett gyermeknek lehetősége legyen elmondani, kijátszani, mi történt, ne tekintsük szégyennek, amin átesett.