2000 óta foglalkozom kisebb és nagyobb gyerekekkel, kamaszokkal és szüleikkel. Nevelési Tanácsadóban, vizsgálatot és terápiát végző pszichológusként dolgoztam és dolgozom.

Még egyetemi éveim alatt neuro-pszichológusnak készültem, szerettem volna agyi sérülések diagnosztikájával és rehabilitációval foglalkozni. Ehhez azonban szükséges, hogy az embernek adott terápiás tapasztalata és képzettsége legyen. A megfelelő gyakorlat megszerzése érdekében kezdtem egy Nevelési Tanácsadóban gyermekpszichológusként dolgozni, ám az itt végzett munka teljesen megváltoztatta addigi gyakorlatias látásmódomat.

A terápiás munka során megértettem, hogy a pszichológus nem felhalmozott ismereteinek segítségével, tanácsadással segít, hanem egy támogató és semleges felületet nyújt ahhoz, hogy a kliens jobban megérthesse saját érzéseit, minél inkább önmaga lehessen, D. W. Winnicott szavaival élve, megtanuljon egyedül lenni egy másik ember jelenlétében.

Mindig is érdekeltek az ezoterikus tanok, így tanulmányaim alatt örömmel tapasztaltam, hogy a gyakorlati pszichoterápiás munka nagyon sokat „tanult” spirituális irányzatoktól, módszereket, alapelveket vett át. A szellemi utak keresése Magyarországon is érezhető, egyre többen fordulnak tudatos önismereti tanok felé. Munkám során azonban gyakran találkozom azzal a tévhittel, hogy a racionalitás nem helyénvaló, az irracionalitás könnyebb utat ígér. Azonban ez nem így van: bármilyen belső munka, akár spirituális munkának, akár pszichoterápiának nevezzük, nagy erőfeszítéssel jár. Lényegileg ugyanarról az útkeresésről van szó mindkettőnél, csak a leírásukra használt fogalmak különböznek.

Segítséget nyújtok:

• Gyermek-, serdülő-, és felnőttkorban jelentkező problémák megoldásában.

• Serdülő- és felnőttkorban önismereti munkában, útkeresésben. (Erre a katathym imagináció módszere nagyon jól alkalmazható.)